2015. november 15., vasárnap

Sütőtökös sütemény



Ezt a receptet a fiamnak köszönhetem. Elsős volt, amikor az egyik osztálytársa vitt be tökös sütit, és annyira ízlett neki, hogy elkérte az anyukától a receptet.
Fotó sajnos nincs, mert mire elővettem a gépem, csak pár kocka árválkodott a tálon.

Hozzávalók
2 bögre sima liszt
1 bögre kristálycukor
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál szódabikarbóna (vagy helyette is sütőpor)
¼ teáskanál só
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
4 tojás
2 bögre sült sütőtök
1 bögre olaj

Először összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport és a fűszereket.
Hozzáadjuk a villával felvert tojásokat, a sütőtököt, az olajat, majd addig keverjük (egyszerűen fakanállal), amíg egyenletes masszát nem kapunk.
A masszát beleöntjük egy zsírozatlan tepsibe, és 175 °C-ra melegített sütőben 30 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült-e. 
Lehet muffinformába is rakni, akkor rövidebb ideig kell sütni.

Mi így magában szeretjük, de a recept szerint be lehet vonni csokival, vagy az alábbi krémmel:
125g vajkrém
¼ bögre margarin
1 csomag vaníliás cukor
1,5 bögre porcukor
A vajkrémet és a margarint összekeverjük, fokozatosan keverjük hozzá a porcukrot, majd a sütemény tetejére simítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése