Ezt a receptet a fiamnak köszönhetem. Elsős volt, amikor az egyik osztálytársa vitt be tökös sütit, és annyira ízlett neki, hogy elkérte az anyukától a receptet.
Fotó sajnos nincs, mert mire elővettem a gépem, csak pár kocka árválkodott a tálon.
Hozzávalók
2 bögre sima
liszt
1 bögre kristálycukor
2 teáskanál sütőpor
1 bögre kristálycukor
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál őrölt
fahéj
1 teáskanál
szódabikarbóna (vagy helyette is sütőpor)
¼ teáskanál só
¼ teáskanál őrölt
szegfűszeg
4 tojás
2 bögre sült
sütőtök
1 bögre olaj
Először
összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport és a fűszereket.
Hozzáadjuk a
villával felvert tojásokat, a sütőtököt, az olajat, majd addig keverjük
(egyszerűen fakanállal), amíg egyenletes masszát nem kapunk.
A masszát beleöntjük
egy zsírozatlan tepsibe, és 175 °C-ra melegített sütőben 30 percig sütjük.
Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Lehet muffinformába is rakni, akkor rövidebb ideig kell sütni.
Mi így magában szeretjük, de a recept szerint be lehet vonni csokival, vagy az alábbi krémmel:
125g vajkrém
¼ bögre margarin
1 csomag vaníliás
cukor
1,5 bögre
porcukor
A vajkrémet és a
margarint összekeverjük, fokozatosan keverjük hozzá a porcukrot, majd a
sütemény tetejére simítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése