2015. december 16., szerda

Levendulás keksz - Levander cookies

Megint egy recept. Úgy tűnhet, mintha konyhatündér lennék, pedig dehogy. Nem emlékszem biztosan, mi volt a kiváltó ok a levendulás sütire tavaly, hacsak az nem, hogy kaptam három csokor szárított levendulát. Rövid keresés után megtaláltam életem legkönnyebb sütireceptjét, ami ráadásul garantált elismerést vált ki a környezetből.Könnyedén át lehet alakítani áfonyás vagy csokis sütire is, ami korántsem olyan egzotikus mint a levendulás, de ugyanolyan gyorsan elkészül (és elfogy).

A recept:

  • 1 evőkanál szárított levendulavirág
  • 100 g puha vaj
  • 50 g porcukor 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 150 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  1. Egy nagyobb tálban kikeverjük a cukrot a puha vajjal, majd hozzáadjuk a többi alkotórészt. Ha végképp nem akar összeállni, kevés tejet adunk hozzá.
  2. A tésztából kis golyókat formálunk, amit a sütőlapon kézzel kilapítunk. A golyó csak azért kell, hogy kb. egyforma körök legyenek. Kb. 5 cm átmérőjű és 5-6 mm magas korongokat csináltam. Egy adagból 20 db keksz lett.
  3. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, 20 perc alatt készre sütjük.
Áfonyás:
Levendula helyett egy marák aszalt áfonya aprítva és némi citromlé. Az áfonya is gyógynövény :)

Csokis:
Micsoda meglepetés, ebbe egy marék aprított csoki kell. A kicsit kiöregedett bonbon-csokik elhasználására kiváló, mert senki nem kéri számon, hogy elég szépen olvadt-e meg.

És a legfontosabb, ha nem azonnali fogyasztásra van, akko jól el kell dugni, különben könnyen lehet, hogy csak a hűlt helyét talljuk, amikor be kellene vinni a céges bulira.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése