A recept:
- 1 evőkanál szárított levendulavirág
- 100 g puha vaj
- 50 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- Egy nagyobb tálban kikeverjük a cukrot a puha vajjal, majd hozzáadjuk a többi alkotórészt. Ha végképp nem akar összeállni, kevés tejet adunk hozzá.
- A tésztából kis golyókat formálunk, amit a sütőlapon kézzel kilapítunk. A golyó csak azért kell, hogy kb. egyforma körök legyenek. Kb. 5 cm átmérőjű és 5-6 mm magas korongokat csináltam. Egy adagból 20 db keksz lett.
- A sütőt előmelegítjük 150 fokra, 20 perc alatt készre sütjük.
Levendula helyett egy marák aszalt áfonya aprítva és némi citromlé. Az áfonya is gyógynövény :)
Csokis:
Micsoda meglepetés, ebbe egy marék aprított csoki kell. A kicsit kiöregedett bonbon-csokik elhasználására kiváló, mert senki nem kéri számon, hogy elég szépen olvadt-e meg.
És a legfontosabb, ha nem azonnali fogyasztásra van, akko jól el kell dugni, különben könnyen lehet, hogy csak a hűlt helyét talljuk, amikor be kellene vinni a céges bulira.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése